TRACKS

Festivalprogrammet er bygget op omkring 7 tracks. Alle tracks indeholder workshops, talks og samtalesaloner, som du kan deltage i fysisk under festivalen, og som også vil være frit tilgængelige som webinars online.

Du sammensætter selv dit eget program med de tracks, der er mest interessante for dig!

This is a drawing of growing vegetables

DYRK

11.-13. september

Her lærer du at dyrke mad på det areal du har nu – i vindueskarmen, i parcelhushaven, i den store baghave eller på en mark! Det handler om praktiske og let tilgængelige metoder til selv at dyrke sin mad, lige der hvor du allerede bor. Vi dykker ned i permakulturen og udforsker fremtidens regenerative dyrkningsmetoder. Vil du have jord under neglene og mad på bordet, så er dette Track noget for dig.

This is a drawing of a woman picking mushrooms.

SANK LAV SPIS

16. & 23. & 30. september

Dette 3-delte Track tager dig ved hånden ud i det blå, og viser dig hvad der er spiseligt i den danske natur. At ‘sanke’ betyder at samle, og her betyder det at samle det vi kan finde ude i naturen. Fremfor delikatesseretter med vildt-pynt, sætter dette Track fokus på bastant og næringsrig vildt-høst, som kan udgøre en generøs del af din hverdagskost. Vi dykker ned i bl.a. permakultur, svampedyrkning og udforsker fremtidens regenerative dyrkningsmetoder. Vi høster sammen, laver mad og spiser sammen.

Homemade toothpaste illustration.

ZERO – WASTE

18.-20 september

Dette Track giver dig redskaberne til at lave dine egne produkter – om det er essentielle hverdagsting eller mere luksuriøse produkter. Sæbe, tandpasta, vaskepulver, kropsolier – hvad skulle det være? Ved at lave dine egne produkter, kan du skære ned på forbruget af plastik og andet affald, mindske støtten til store producenter af kemiske produkter og samtidigt få dine behov opfyldt på en billigere, mere bæredygtig og mere fyldestgørende måde. Og, få nogle lækre ting med hjem!

PREPPING

24. sep & 1. okt & 8. okt

Jordens gaver spirer ikke hele året rundt, og hvis vi vil have mad og medicin fra naturen til hele året, skal vi lære at høste og opbevare det vi høster på en holdbar måde. Desuden kan råvarer skifte fuldstændig smag, form, farve og næringssammensætning igennem forskellige opbevaringsmetoder! Dette track byder på praktiske og håndgribelige værktøjer til at tørre, fermentere, sylte og alt derimellem. Ren magi. Dette er det tætteste vi kommer på et Hogwarts-kursus.

ØKONOMISK OMSTILLING

25.-27. september

Hvordan kan jeg få et mere økonomisk bæredygtigt liv? Det er spørgsmålet bag dette Track. Cirkulær økonomi, at skabe gældfrihed, egen økonomi, bytte, selvforsynende, tænke ud af boksen økonomisk. Vi kigger på metoder og ændringer der er tilgængelige for alle, uanset din indsigt i – og din situation vedrørende økonomi. Hvordan kan jeg blive mindre afhængig af det finansielle system? Hvordan kan jeg designe min økonomi efter det liv jeg ønsker at leve, og ikke omvendt? Hvordan kan jeg ændre mine økonomiske aktiviteter til bæredygtige løsninger? Hop med og bliv guidet til at finde dine egne svar på disse spørgsmål!

Man sitting at a tree illustration

INDRE OMSTILLING

9.-11. oktober

Et bæredygtigt og modstandsdygtigt liv handler ikke kun om at købe den rigtig kaffe og spare på vandet. Det der foregår ude i verden sker også inde i os selv, og vi må kigge på de kulturelle mønstre og indre tankemønstre som altid er med os. Du vil opleve dette Track som et retreat – naturens spa-ophold – hvor vi kigger indad, vitaliserer vores relation til naturen og menneskene omkring os, og skaber lækre vaner der gør os til både gladere, mere bæredygtige og mere modstandsdygtige mennesker. Vi samles om de kritiske og nødvendige samtaler, om hvad denne tid kræver af os; hvilke udfordringer og muligheder det åbner op for. 

FÆLLESSKABENDE

Fælles-skabende vil som afslutning på hvert af de øvrige seks tracks skabe rammerne om en række samtalesaloner. De giver dig mulighed for at mødes med de andre festivaldeltagere og sammen indgå i meningsfulde samtaler om refleksioner fra festivalen, diskutere løsninger til omstilling, og skabe et fundament for fremtidigt fællesskab. En måde at integrere og binde sløjfe på alt, du har lært og oplevet gennem festivalens workshops og talks. Salonerne er guidet af en række dygtige facilitatorer, der sikrer den gode og inspirerende samtale.