SANK-LAV-SPIS

SANK-LAV-SPIS
16. & 23. & 30. september

Dette 3-delte Track tager dig ved hånden ud i det blå, og viser dig hvad der er spiseligt i den danske natur. At ‘sanke’ betyder at samle, og her betyder det at samle det vi kan finde ude i naturen. Fremfor delikatesseretter med vildt-pynt, sætter dette Track fokus på bastant og næringsrig vildt-høst, som kan udgøre en generøs del af din hverdagskost. Vi høster sammen, laver mad og spiser sammen.

*DSL = Den Selvforsynende Landsby, adresse: Højgårdsvej 27, Hundstrup, 5762 Vester Skerninge
*Lev og Lær Gården, adresse: Ærtevej 120, Egense, 5700 Svendborg
*Christiansminde v. vinterbadebroen, adresse: Christiansmindevej 31, 5700 Svendborg

Læs mere om hver workshop- og oplægsholder samt deres lokationer til SANK-LAV-SPIS nedenfor.

This is a drawing of a woman picking mushrooms.

OPLÆGSHOLDERE

Nordhøj Permakultur // Niklas Milthers
SANK-LAV-SPIS
30. september
Vildhøst

Niklas vil sammen med GEN Ukraine vise, hvordan vi kan skabe et sundt, lækkert, smukt og bastant måltid fra vildhøst. Bliv inspireret af ingredienser, der vokser i dit lokalområde helt frit tilgængeligt for alle.

Tove Eriksen
SANK-LAV-SPIS
23. september  
Spis dit (U)krudt

Vi høster den ukrudt, vi alle har i vores haver og lærer, hvordan vi kan lave et lækkert måltid med det. Meget af det ukrudt, vi har i vores haver, er i virkeligheden krudt til os. De er superfood! Tove er forfatter til Spis dit (U)krudt og er inspireret af historier om de oprindelige folk, som altid først spørger den store ånd, om hvad de må tage fra naturen, og aldrig tager mere end de har brug for.

Kulinarisk Sydfyn // Mikael Hansen
SANK-LAV-SPIS
16. september
Strandsafari 

Vi opsætter et udendørskøkken langs strandkanten og vil sammen høste strandsnegle, klemme-fange krabber, sanke tang, vilde urter, filetere og ryge fisk. I fællesskab skaber vi en anderledes og unik måltidsoplevelse, som vi skal nyde sammen med udsigt direkte til Svendborg Sund.

Diana Karpenko // GEN Ukraine
SANK-LAV-SPIS
30. september
Vildhøst 

Diana er medstifter af det første kunst-økosamfund “Obyrok” i Ukraine og vil med resten af GEN Ukraine og Niklas fra Nordhøj Permakultur dele ukrainsk magi indenfor Sank Lav Spis. Viden der i høj grad er gået tabt i Danmark de seneste generationer, men som stadig bruges aktivt i Ukraine.

Iryna Solokova // GEN Ukraine
SANK-LAV-SPIS
30. september
Vildhøst

Iryna Solokova har været en del af økosamfund i både Ukraine, Schweiz og Tyskland og vil med sin store erfaring inden for traditionelle, bæredygtige livsformer bl.a. dele ukrainske vildhøst- og fermenterings opskrifter med os.

LOMA // Rikke Thrane
SANK-LAV-SPIS
23. september
Spis dit (U)krudt
 
Vi høster den ukrudt, vi alle har i vores haver og lærer, hvordan vi kan lave et lækkert måltid med det. Meget af det ukrudt, vi har i vores haver, er i virkeligheden krudt til os. De er superfood! Rikke er koordinator og udvikler hos LOMA (Lokal Mad). Et skoleinitiativ, der søger at fremme skolers arbejde med læring og bæredygtighed gennem mad og måltider.

LOKATIONER

Se kort over de øvrige steder under ‘Program‘–>’Lokationer

Den Selvforsynende Landsby
Højgårdsvej 27, Hundstrup, 5762 Vester Skerninge

Den Selvforsynende Landsby (DSL) er et sydfynsk økosamfund med en fælles vision om en anden måde at leve på, hvor der tages større hensyn til mennesker og natur og fælles trivsel. I 2004 samledes en gruppe om at købe en fredet gård med tilhørende 15 hektar jord, og det første spadestik til eget byggeri blev taget. I dag omfatter landsbyen 24 husstande, som inkluderer både færdigbyggede huse og igangværende byggerier. Vi skal være i DSL under DYRK, SANK LAV SPIS og INDRE OMSTILLING.

Lev & Lær Gården
Ærtevej 120, Egense, 5700 Svendborg

Øko-net, Lev & Lær Gården og det økologiske landbrug Økologi på Ærtevej samarbejder om at sætte lokale fødevarer på bordet gennem afholdelse af kurser, workshops og folkekøkkener på Sydfyn, mellem Ollerup og Svendborg. Læs om gården her. Lev og Lær Gården vil danne ramme om ZERO WASTE,  DYRK og PREPPING.