I år bliver der født en ny bæredygtighedsfestival på Sydfyn! Den hedder Bæredygtighed & Modstandsdygtighed Festival.

11. SEPTEMBER – 11. OKTOBER 2020

Når æblerne er røde, bladene bliver gyldne og svampene er at finde i jordbunden vil en månedlang læringsfestival finde sted forskellige steder på Sydfyn.

Festivalen er for dig, der mærker en spirende lyst til at få praktiske redskaber, som du kan integrere i dit liv med det samme, lige der hvor du er, for at leve et mere bæredygtig og modstandsdygtigt liv. Festivalen dykker ind i naturen, i økonomi, i mad, i det indre og fællesskabet.

Vi kommer ud i naturen, ind i os selv og hinanden ved!

NB: Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, hvad angår corona-situationen, så vi alle kan føle os trygge. Vi har bl.a. deltagerbegrænsning tilpasset forsamlingsforbuddet. Festivalen afholdes uanset hvor lavt/højt forsamlingsbuddet er. Se mere under ‘Tilmelding’.

TRACKS

Festivalen er bygget op omkring 7 tracks:

DYRK || SANK-LAV-SPIS || INDRE OMSTILLING || PREPPING || ØKONOMISK OMSTILLING || ZERO WASTE || FÆLLESSKABENDE 

Igennem disse syv tracks ønsker vi at indfange det som tilsammen kan give os redskaberne til at leve mere bæredygtigt og modstandsdygtigt; at leve som vi selv ønsker at leve! Derudover giver de syv forskellige spor muligheden for at du kan dykke ned i dét som er spirende for dig, lige nu. 

TALKS OG WORKSHOPS

Hvert track vil igennem en række workshops, talks og samtalesaloner give deltagere inspiration og konkrete, praktiske redskaber til at forstå, styrke og udleve bæredygtighed og modstandsdygtighed i hverdagslivet.

Alle workshops og talks holdes af en række nationale og lokale  forgangs-personer, som på hver deres måde bruger bæredygtighed og modstandsdygtighed i deres arbejde, deres liv, deres hverdag; i naturen, i sig selv, og med hinanden.

Du kan se dem alle her.

OFFLINE OG ONLINE

Festivalen finder sted på Sydfyn; på forskellige intime lokationer. Derudover vil hele festivalen være frit tilgængelig både under og efter festivalen igennem live streams og videomateriale her på hjemmesiden.

This is a drawing of denmark indicating the south of Fyn

SYDFYN

Festivalen udforsker skaberkraften og det levede liv uden for storbyen – det sprudlende, bæredygtige liv på Sydfyn! Vi har udvalgt intime og hemmelige rum og lokationer, som du kan udforske i løbet af festivalen.  Du kan læse om alle stederne her.

LANDSFORENINGEN FOR ØKOSAMFUND

Bag festivalen står LØS: Landsforeningen for Økosamfund. LØS samler de danske økosamfund, giver mulighed for erfaringsudveksling og arbejder politisk for at fremme økosamfundene i Danmark og inspirere det øvrige samfund til et mere bæredygtigt liv. Du kan læse mere om LØS på vores hjemmeside: https://okosamfund.dk

SAMARBEJDSPARTNERE

Global Ecovillage Network Ukraine

Festivalen er lavet i aktivt samarbejde med Global Ecovillage Network (GEN) Ukraine, som er det Ukrainske netværk for økosamfund. Ukraine, og især de Ukrainske økosamfund, sidder inde med en dybdegående viden om bæredygtig og modstandsdygtig livsstil, som vi gerne vil dele i Danmark. Viden og erfaring, som i store træk er blevet glemt i Danmark, er stadig i live i Ukraine. Derfor trækker festivalen på Ukraines guldkorn igennem live oplæg og workshops, og ved at offentliggøre en række videoer med håndgribelig viden direkte fra Ukraine. 

TEAMET BAG:

ALEXANDRA HASDORF
PROJEKTLEDER
Telefon:+45 25306626
Email: alexandra@okosamfund.dk

DICTE FROST
PROJEKTLEDER
Telefon: +45 60661280
Email: dicte@okosamfund.dk

LÆRKE KERSTEN
KOMMUNIKATION & Sociale Medier
Telefon: +4527592662
Email: laerke@okosamfund.dk

SOPHIE BRINCKER OLSON
GRAFISK DESIGN
(hjemmeside, plakat, illustrationer)
Email: sophie@kaospilot.dk

ANGEL MATILLA
WEBUDVIKLING
Email:
angel@gen-europe.org