ØKONOMISK OMSTILLING


ØKONOMISK OMSTILLING
25.-27. september

OBS: ÆNDRET LOKATION.
Vi kommer til at være på Frederiksø 18C, 2. sal: “Aabjørns Skateboard Laboratorie”


Hvordan kan jeg få et mere økonomisk bæredygtigt liv? Det er spørgsmålet bag dette Track. Cirkulær økonomi, at skabe gældfrihed, egen økonomi, bytte, selvforsynende, tænke ud af boksen økonomisk. Vi kigger på metoder og ændringer der er tilgængelige for alle, uanset din indsigt i – og din situation vedrørende økonomi. Hvordan kan jeg blive mindre afhængig af det finansielle system? Hvordan kan jeg designe min økonomi efter det liv jeg ønsker at leve, og ikke omvendt? Hvordan kan jeg ændre mine økonomiske aktiviteter til bæredygtige løsninger? Hop med og bliv guidet til at finde dine egne svar på disse spørgsmål!

*OBS: ÆNDRET LOKATION. Vi kommer til at være på Frederiksø 18C, 2. sal: “Aabjørns Skateboard Laboratorie”

Læs mere om hver workshop- og oplægsholder samt lokationen til ØKONOMISK OMSTILLING nedenfor.

OPLÆGSHOLDERE

Lars Pehrson // Merkur Andelskasse
ØKONOMISK OMSTILLING
26. september
Symposium: Økonomiske Alternativer m. Merkur Andelskasse og GreenSpeak

Lars Pehrson er medstifter af og tidl. administrerende direktør for Merkur Andelskasse. Merkur har været frontløber for bæredygtig udvikling og social ansvarlighed indenfor bankdrift siden 1982.

Gode Penge // Andrea Thorup
ØKONOMISK OMSTILLING
27. september  
Pengesystemet og den grønne omstilling

Andrea er sekretariatsleder i foreningen Gode Penge, som arbejder for en reform af penge- og banksystemet. Hun er kandidatuddannet i bæredygtig udvikling, og vil fortælle om hvilken betydning pengesystemet har for den grønne omstilling.

Dicte Frost
ØKONOMISK OMSTILLING
26. september
Omstilling af din egen-økonomi 

Dicte har lavet forskning om økonomi i økosamfund og har i den forbindelse udviklet en workshop om omstilling af ens egen-økonomi – i den brede, bæredygtige og modstandsdygtige forstand. Sammen med Marie Chimwemwe Degnbol faciliterer hun en workshop om, hvordan vi hver især kan tage magten over vores økonomi, så den understøtter det liv, vi ønsker at leve.

ØKONOMISK OMSTILLING
25. september
Det Gældfri Liv

Steen Møller deler ud af egen erfaring med at blive gældsfri og fortæller om gældens historie, banker der selv udskriver “penge”, hvordan værdistigning kræver vækst og forbrug gennem gældsættelse. Steen lever af at holde foredrag om økologisk byggeri og livsstil og er dybt engageret i både Friland og Grobund.

GreenSpeak // Mark Rasmussen
ØKONOMISK OMSTILLING
26. september
Symposium: Økonomiske Alternativer m. Merkur Andelskasse og GreenSpeak

GreenSpeak er Danmarks grønne teleselskab! Mark er en af tre ejere af GreenSpeak, og han vil indgå i diskussion og samtale med Lars Pehrson, tidl. direktør i Merkur Andelskasse, om vores tids økonomiske alternativer.

Marie Chimwemwe Degnbol
ØKONOMISK OMSTILLING
27. september
Omstilling af din egen-økonomi
 
Marie ønsker med sin podcast U-vendinger og sit arbejde for bofællesskabsbevægelsen at bane vejen for, at flere vælger hamsterhjulsnormen fra og forsøger at leve mere bæredygtigt. Hun er forfatteren bag ‘Fælles Fundament’ om økonomi i bofællesskaber. Sammen med Dicte Frost faciliterer hun en workshop om, hvordan vi hver især kan tage magten over vores økonomi, så den understøtter det liv, vi ønsker at leve.

Gode Penge // Johanne Aarup
ØKONOMISK OMSTILLING
25. september  
Pengemanualen

Pengemanualen er en manual til at designe nye pengesystemer. På denne workshop skal vi bruge manualens systemiske udgangspunkt til at sætte forestillingsevnen fri og forestille os nye og/eller gamle former for pengesystemer, som bidrager til mere bæredygtige fremtider.

Maksim Zalevskyi // GEN Ukraine
ØKONOMISK OMSTILLING
27. september
Frivillig Simplicitet
 
Maksim er manden bag den ukrainske ‘Green School’ konference og formand for Global Ecovillage Network Ukraine. Maksim vil fortælle om frivillig simplicitet (voluntary simplicity) i internationale rammer.

LOKATION

OBS: ÆNDRET LOKATION.
Vi vil i stedet være på Frederiksø 18C, 2. sal: “Aabjørns Skateboard Laboratorie”

Mejeriet // Værkstedsfællesskabet Aakilde
Åkildevej 10, Øster Skerninge

En flok værkstedssøgende sjæle er gået sammen for at omdanne et tidligere andelsmejeri til det, vi kalder Værkstedsfællesskabet Aakilde. Ét af foreningens formål er at stille rum til rådighed for andre i lokalsamfundet, der deler behovet for værkstedsplads, deler ønsket om at deles om denne plads – og som i praksis sætter sociale, miljømæssige og demokratiske værdier højt. Bæredygtighed og Modstandsdygtighed Festival vil udfolde sig på Mejeriet under ØKONOMISK OMSTILLING.