DYRK

DYRK
11.-13. september

Her lærer du at dyrke mad på det areal du har nu – i vindueskarmen, i parcelhushaven, i den store baghave eller på en mark! Det handler om praktiske og let tilgængelige metoder til selv at dyrke sin mad, lige der hvor du allerede bor. Vi dykker ned i permakulturen og udforsker fremtidens regenerative dyrkningsmetoder. Vil du have jord under neglene og mad på bordet, så er dette Track noget for dig.

Bemærk, at nogle lokationer ligger et stykke fra hinanden (generelt ca. 5-15 min kørsel), hvor bil vil være en fordel. Har du ikke selv bil, er der mulighed for samkørsel med andre gæster. Vi har indlagt tid til, at man fint kan nå rundt i mellem dem. Vi har valgt forskellige lokationer for at give den bedst mulige oplevelse af, hvad Sydfyn og dens mange bæredygtighedsaktører har at byde på.

*DSL = Den Selvforsynende Landsby, adresse: Højgårdsvej 27, Hundstrup, 5762 Vester Skerninge
*Lev og Lær Gården, adresse: Ærtevej 120, Egense, 5700 Svendborg
*Nordhøj Permakultur, adresse: Mynderup Hestehave 8, 5762 Vester Skerninge
*Ang. svampedyrkningsworkshop: medbring selv genbrugte madspande, 1 liters yoghurt spande eller andet fødevareemballage som kan bruges til at dyrke svampe i
*Øhave, parkering: Kig efter “øhave” skiltet ude ved vejen, kør op her ad grusvejen på ventre side af skiftekærs driftsbygninger. Kør op til vækst tunnelerne og parker, så det er muligt at køre forbi med en traktor.

Læs mere om hver workshop- og oplægsholder samt lokationer til DYRK nedenfor.

This is a drawing of growing vegetables

OPLÆGSHOLDERE

Permakulturhaven Myrrhis // Karoline & Tycho
DYRK
12. september
Fremtidens Landbrug

 
Karoline & Tycho holder oplæg om fremtidens landbrug og efterfølgende workshop om skovhaver, hvor vi overtager en helt almindelig parcelhushave og transformerer den på kort tid.

TagTomat // Julie Holm
DYRK
13. september
Svampedyrkning 

Gør-det-selv svampedyrkning og cirkulære kredsløb henvender sig til dig, der gerne vil i gang med at dyrke spiselige svampe derhjemme. Du vil blive præsenteret for svampenes forunderlige verden, og kan få en lille pakke mycelium med, så du er helt klar til at gå i gang, når du kommer hjem.

ØHAVE // Katrine Bach Hansen
DYRK
13. september
Market Gardening
 
Katrine står bag ØHAVE på Tåsinge, der kan betragtes som en kæmpe køkkenhave. Hun vil tage os med ind i ‘market gardening’ verdenen, og vise hvordan de er lykkedes med at forvalte naturens ældgamle processer, så de er i stand til at levere økologiske grøntsager til køkkener på Sydfyn året rundt på en måde, der er bæredygtig for både dem selv og kloden.

Bo Egelund
DYRK
11. september
Selvforsyning i Hverdagslivet 

Bo har skrevet bogen ‘Den Selvforsynende Familie’. Ham og Eva prøver at belaste kloden så lidt som muligt. De dyrker ‘no-dig‘ og forsyner sig selv med de fleste af de grøntsager, de spiser hele året. Bo vil give et indblik i hvordan man forspirer og bruger diverse praktiske redskaber såsom le.

Allan Bornø Clausen
DYRK
12. september
Adgang til jorden – for mennesker, dyr og sommer  

Økologisk landmand siden 1976 på landbruget Hegnstrup i Slangerup. Medstifter af Landsforeningen Økologisk Jordbrug i 1981 (Økologisk Landsforening i dag). Allan dyrker et alsidig jordbrug med stor variation af afgrøder og dyr, i kombination med den vilde natur, plads til mennesker og nærkontakt til forbrugeren

Nordhøj Permakultur // Niklas Milthers
DYRK & SANK-LAV-SPIS
13. sep & 30. sep
Regenerativt Jordbrug

Niklas vil fortælle om hvordan man helt praktisk griber jorden an på en ordentlig og nem måde, og hvordan man samtidigt får stort udbytte på et lille areal.

Lars Myrthu-Nielsen
DYRK
12. september
Adgang til jorden – for mennesker, dyr og sommer  


Lars har mere end 30 års praktisk erfaring med økologi, miljø og grøn omstilling, som influencer, aktivist og praktiker. Nyeste projekt er portalen for Bæredygtig Udvikling: www.bu.dk Den praktiske tilgang kan følges på www.levoglær.dk

LOKATIONER

Se kort over de øvrige steder under ‘Program‘–>’Lokationer

Den Selvforsynende Landsby
Højgårdsvej 27, Hundstrup, 5762 Vester Skerninge

Den Selvforsynende Landsby (DSL) er et sydfynsk økosamfund med en fælles vision om en anden måde at leve på, hvor der tages større hensyn til mennesker og natur og fælles trivsel. I 2004 samledes en gruppe om at købe en fredet gård med tilhørende 15 hektar jord, og det første spadestik til eget byggeri blev taget. I dag omfatter landsbyen 24 husstande, som inkluderer både færdigbyggede huse og igangværende byggerier. Vi skal være i DSL under DYRK, SANK LAV SPIS og INDRE OMSTILLING.

Lev & Lær Gården
Ærtevej 120, Egense, 5700 Svendborg

Øko-net, Lev & Lær Gården og det økologiske landbrug Økologi på Ærtevej samarbejder om at sætte lokale fødevarer på bordet gennem afholdelse af kurser, workshops og folkekøkkener på Sydfyn, mellem Ollerup og Svendborg. Læs om gården her. Lev og Lær Gården vil danne ramme om ZERO WASTE,  DYRK og PREPPING.